De gastronomische picknicks van de abdij

De gastronomische picknicks van de abdij

Séparateur

Als de natuur zich ertoe leent, neem dan mes en vork.

In het idyllische kader van de abdij Notre-Dame du Vivier nodigt de natuur u uit om een vergeten traditie te herontdekken. De 10 hectares van het park bieden tal van plekken waar de oude gebouwen, het groen en de dieren u een buitengewone ervaring garanderen. Tussen de vallei van het Natura 2000 staatsbos en de cisterciënzer waterweg die erdoorheen loopt, ontdekt u de uitgestrektheid van een nog weinig bekend domein. In een geest van vertrouwdheid, respect voor de fauna en flora maar vooral voor de geschiedenis van deze plaats, zult u meeschrijven aan het verhaal van deze historische plek.

Hier geniet je van de gastronomische picknicks, een concept dat nog steeds uniek is in Wallonië, in samenwerking met het Restaurant l'Espièglerie, de gastronomische referentie van Wallonië sinds 1988. De abdij biedt u de kans om te genieten van een gastronomisch menu midden in de natuur op vier originele locaties:

De Belvédère

2 tafels op 4 meter van elkaar voor 2 tot 10 personen.Idyllisch panorama aan de rand van het bos, met zijn schommel.

TE MIDDEN VAN DE KOEIEN

Eet tussen onze prachtige Highland koeien, onder de bomen. Minimaal 2 personen Maximaal 8 personen.

AAN TAFEL TUSSEN De GEITEN, De EMOES EN De ALPACA'S

Wat een leuk gezelschap om een maaltijd mee te delen! Minimaal 2 personen, maximaal 10 personen. 

DE TUINEN VAN DE ABDIJ

Een tafel onder de lindebomen, langs de omwalling met zicht op de abdij. Minimaal 2 personen, maximaal 10 personen.

 

IN DE PRAKTIJK

  • De keuze van het menu en de dranken (in flessen) op de kaart van “La Terrasse de l'abbaye” moeten minstens 24 uur op voorhand per bericht worden gereserveerd, evenals de keuze van het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.
  • Een cocktail of aperitief kan worden geserveerd in de terrastuinen voordat u zich naar uw picknickplaats begeeft.
  • Maaltijdpakketten moeten vooraf worden betaald op de bankrekening die u van ons krijgt wanneer u uw menu reserveert.
  • Bepaalde dranken kunnen ter plaatse, aan de bar van het terras, worden betaald wanneer de frigoboxen worden afgehaald.
  • Het afhalen van de frigoboxen en drankjes gebeurt tussen 11.30 en 12.30 uur of tussen 18.30 en 19.00 uur aan “La Terrasse de l'abbaye”.
  • Voor kinderen bieden wij een pakket van 10 euro aan, bestaande uit een wrap met kip of een broodje abdijkaas en hesp en als dessert een ijsje met twee bolletjes, af te halen op het terras.

 

De picknickdienst is niet beschikbaar op zaterdagmiddag.
Bij slecht weer wordt uw tafel gedekt in de Abdij op een exclusieve en bevoorrechte plaats: de kleine kapel, de kloostergang, de eetzaal van de zusters of de slaapzaal.

Reservaties

Séparateur