De dieren

De dieren

Er staat geen leeftijd op het bewonderen van deze twee- en viervoetige vrienden! De twee Highland koeien, de geitenfamilie, de troep Emoes, de zwartkopschapen en tenslotte het koppel Alpaca's wachten rustig op u in de groene weides van de Abdij Notre-Dame du Vivier

Maar dat is nog niet alles! Het staatsbos Natura 2000 biedt een volledig ongerepte fauna en flora, die een perfecte omgeving biedt voor wilde dieren, insecten en vogels.

De waterbedding van de Boigneuse, een zuivere en onuitputtelijke waterbron die de abdij doorkruist, bevordert de ontwikkeling van een uitzonderlijke biotoop waarin salamanders, kikkers en andere zich ontwikkelen.

TOEGANG

Vanaf de parkeerplaats van de abdij gaat u door het houten portaal met het kruis. Steek vervolgens de tweede parkeerplaats over en ga naar de kleine grindhelling aan de rechterkant van “le Bief du Vivier”.

Aan uw linkerhand vindt u een waterpartij die onderdeel is van het Cisterciënzer waterpad. Misschien ziet u er Judith, de bruine kikker!

Volg dan het dolomietenpad, waar u aan uw rechterhand Marie en Margueritte, onze Schotse hooglandkoeien, tegenkomt.

Een paar meter verder ziet u twee kleine wittekoppen. Het zijn de onafscheidelijke alpaca's Ernesto en Ernesta. Misschien hebt u het geluk dat ze uit nieuwsgierigheid wat dichterbij komen.

Laat u niet afschrikken door een kudde aanstormende emoes! Hun nieuwsgierigheid is dan eventjes groter dan hun mensenschuwe aard! Deze vogels van de struisvogelfamilie zijn zeer vriendelijk.

Ergens op de weide, tussen de kakelende kippen, blijft de geitenfamilie maar groeien. De nogal beschermende en geurige geitenbok waarschuwt u met zijn hoorns dat u zijn kroost niet moet lastigvallen.

Op de terugweg naar de abdij komt u aan uw rechterhand paarden tegen alsook zwartkopschapen die blaten bij uw bezoek.

VEILIGHEIDSAANWIJZINGEN

De hokken niet betreden zonder toestemming en/of zonder begeleiding van een verantwoordelijke van de Abdij.
Voer de dieren niet met brood, afval of etensresten.
Hou in de buurt van de boxen uw honden aan de lijn.
Geen honden in de hokken. Ze lopen immers het risico vertrappeld te worden door de Alpaca's.