Het domein

Het domein

HET TERRAS

Het is een grote, verhoogde ruimte, die u een bevoorrecht uitzicht biedt op de tuinen van de abdij. Het wordt geflankeerd door twee 18e-eeuwse architectonische paviljoenen, en is voorzien van een kleine bar met een uitstekende service voor de lunch, het avondmaal of een zomers aperitief.

DE TUIN VAN DE VISVIJVER

Deze tuin vormt een essentiële verbinding tussen de abdijgebouwen en de ommuurde tuin. Hij bevindt zich midden in het hoofdperspectief van elke aankomende bezoeker, en is ideaal voor een aperitief of een drankendegustatie.

DE KLOOSTERTUIN

Een rustige plek, ideaal voor een zomerse lunch of een aperitief. Het is de binnentuin van de abdij die wordt omringd door het klooster. Langs deze kloostermuren bevinden zich de grafstenen van de abdissen vanaf de grote reformatie tot de Franse revolutie van 1789.

DE EETZAAL

De voormalige refter van de zusters is intact gebleven met zijn stenen muren en XIIIde-eeuwse preekstoel. Het is een gezellige ruimte met een warme sfeer, ideaal voor maaltijden, vergaderingen, feesten en kleine conferenties.

HET KLOOSTER

Het klooster, in gotische stijl, dat het centrale deel van de abdij omringt, is de meest veelzijdige ruimte. Het kan worden gebruikt voor een lunch of maaltijd of voor een aangenaam aperitief, vooral op een regenachtige dag.

DE GROTE SLAAPZAAL

De voormalige slaapzaal van de zusters is de grootste ruimte van de abdij. Ze is groot, verlicht en hartelijk en kan worden aangepast aan de behoeften van elk evenement; kortom de ideale plaats voor de organisatie van conferenties, feesten en bruiloften.

DE KAPEL

De stenen kapel is gevestigd in een gebouw dat aan de abdij grenst en vroeger dienstdeed als school, en is de perfecte plaats voor een lunch of maaltijd voor kleinere groepen. Ze biedt een wisselend assortiment, dat aan uw smaak, interesses en behoeften kan worden aangepast.

DE BOERDERIJ

In de achtertuin bevindt zich een kleine boerderij met dieren: koeien, geiten, paarden, emoes, alpaca's en kippen.