• DE GÎTES VAN DE ABDIJ

  Genesteld in de tuinen en het park van de Abbaye Notre Dame du Vivier, bieden La Porterie en Le bief du Vivier u een uniek verblijf in een groene omgeving. Luxe is kunnen genieten van het moment

 • Clem de Castro

  De abdij Notre-Dame du Vivier stelt u haar eigen bier voor, Clem de Castro. Het wordt gebrouwen volgens het traditionele recept van een vroegere zuster-brouwer van de abdij en met water uit de bron van de abdij.

 • DE ABDIJ VAN NOTRE-DAME DU VIVIER

  7 km ten oosten van Namen, een vallei, een rivier, een bron en een cisterciënzer abdij die de eeuwen heeft doorstaan en door de geschiedenis werd verrijkt

Een plaats vol geschiedenis en prachtige natuur

Een vallei, een rivier, een bron, een cisterciënzer abdij...

 • Geschiedenis

  Ten tijde van de Eerste Kruistocht (1096-1099) trokken 139 echtgenotes van adellijke ridders die waren vertrokken om Jeruzalem te bevrijden, zich terug in Marche-les-Dames. Ze verbleven daar vermoedelijk in een religieus gebouw. Deze dames werden niet geleid door het toeval, maar werden aangetrokken door het heilige karakter van deze plaats die dichter bij de hemel staat.

  Meer info
 • Het domein

  Het landgoed van de abdij strekt zich uit over de Rue Notre Dame du Vivier tot aan de dam die de zusters in de XVIIde eeuw bouwden om molens aan te drijven en ijzer te smeden.

  Meer info
Nieuws

Het laatste nieuws van de abdij

Titel nieuws

Lees meer

Het grondgebied van de abdij strekt zich uit over de Rue Notre Dame du Vivier tot aan de dam die de zusters in de XVIIde eeuw bouwden om molens aan te drijven en ijzer te smeden. Deze dam bestaat uit een dijk van aarde en steen die ongeveer tweehonderd meter lang is.

Het water van de Gelbressée diende als motor voor de ontwikkeling van de abdij en de vallei. Langs de dijk staan reusachtige fiere rode beuken die de dijk lijken te ondersteunen en te versterken. Op hun majestueuze stammen vind je de sporen van de tijd met hier een berenkop en daar een olifant zonder slurf... Tot de fusie van de gemeenten werd de vijver gebruikt om het waterwinningsstation te voeden dat het dorp Marche-les-Dames van drinkwater voorzag. De dam is nu helaas niet meer functioneel en de vijver veranderde dan ook in een enorm brandnetelveld. Het Waalse Agentschap voor Natuur en Bos DNF is gelukkig wel van plan om de structuur te herstellen en er een prachtige vijver en een wandelpad aan te leggen dat vertrekt aan de abdij... Laten we erin durven geloven!